De Omgeving

ONTDEK EN BELEEF CURACAO:

Top 10 Bezienswaardigheden


Otrabanda

otrobanda

 

Deze wijk in Curaçao betekent letterlijk ‘de andere oever’. Het ligt dan ook vanuit Punda gezien aan de andere zijde van de Sint Annabaai. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de gekleurde huizen op de Handelskade aan de Sint Annabaai. Via de Koningin Julianabrug en de Koningin Emmabrug is Otrabanda verbonden met de wijk Punda. Ook gaat er een pond. Je vindt er onder andere een bibliotheek, congrescentrum en het Kura Hulanda museum.

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Het merendeel van de winkels en restaurants vind je in deze historische stad. Het centrum wordt in tweeën gesplitst door de Sint Annabaai. Aan de oostzijde ligt de wijk Punda en aan de westzijde de wijk Otrabanda. Verbonden door de pontjesbrug. Fraai onderdeel van Punda is de Handelskade, waar de fraai gekleurde huizen een mooie compositie vormen. Niet voor niets dat juist dit stukje Willemstad zoveel vastgelegd wordt door fotografen. Erg fraai is het geel-witte Penha gebouw, dat op de wereld erfgoedlijst van de Unesco staat.

Plantagehuizen

Voormalige eigenaars van plantages waar landbouw, veeteelt of schepen werden verzorgd, bouwden vaak bovenop een heuvel een huis in Nederlandse stijl. Dit hoofdhuis werd bewoond door de eigenaar en zijn familie. Het werd op een heuvel gebouwd zodat er goed overzicht was op de plantage en men goed bij de buren of andere plantagehuizen kon kijken. Een bekend plantagehuis is het 18e eeuwse Brievengat in de wijk Brievengat. Andere landhuizen die te bezichtigen zijn, zijn Landhuis Santa Martha, Landhuis Jan Kok, Landhuis Doktertuin, Landhuis Knip en Landhuis Ascension.

Kura Hulanda Museum

Dit antropologisch museum in de wijk Otrabanda richt zich voornamelijk op de oorsprong van de mens, de Afrikaanse slavenhandel, goud en Antilliaanse kunst. Het is mogelijk om met een gids door het museum te gaan. Bij het museum zit ook een zeer luxe hotel ‘Hotel Kura Hulanda & Beach Club’.

Struisvogelfarm

struisvogelfarm

http://www.curacaoostrichfarm.com/

Heb je ooit al eens een struisvogel bereden? Dit kan in Curaçao op de struisvogelfarm. Voor wie iets minder lef heeft, is het ook mogelijk ze gewoon te bekijken en misschien wat te voeren. Tijdens een rondleiding op de Ostrich Farm wordt verteld over de intelligentie van de struisvogel.

Duiken 
Curaçao

is heel bekend om zijn uitstekende duiklocaties. Natuurlijk kan je overal in Curaçao het water inspringen, maar er zijn toch wat super plekjes die je niet mag missen. Playa Kalki in het westen wordt ook wel ‘Alice in Wonderland’ genoemd, oude sleepboot Tugboat aan de zuidoost kant van Caracasbaai, gezonkene schip Superior Producer bij Double Reef en Porto Marie/The Valley waar kleine verpleegstershaaien voorkomen.

Hato Grotten

grot-hato

De Hato grotten bieden veel geschiedenis op een oppervlakte van ongeveer 4900 m² met druipsteengrotten en waterpartijen. De vage muurschilderingen, waarvan sommige wel 1500 jaar oud zijn, stammen uit de tijd dat er indianen woonden. Later hielden veel slaven zich er schuil. Met een gids zijn veel van deze grotten te bewonderen en hoor je alle verhalen en mythen. Je ziet waarschijnlijk ook wat leguanen en vleermuizen.
 HYPERLINK http://www.carmabi.org

Rif Fort

riffort

Dit fort werd vroeger gebruikt als uitkijktoren om de haven te beschermen. Tegenwoordig vind je in en rondom dit historische Rif Fort de meest luxe winkels van Curaçao. Oud en nieuw gaan hier prima samen. Het is ook heerlijk om op een terras te genieten van een lekker drankje in een mooie omgeving. Verder vind je hier kunstgalerijen en lokale producten.

Maritiem museum

maritiemmuseum

Het Maritiem Museum neemt je mee op ontdekkingsreis door de scheepvaartgeschiedenis van Curaçao. Inbegrepen is een rondvaart in de haven van Curaçao met een ‘water-taxi’.
Er wordt ook verteld over de olie-industrie en er is zelfs een werkende miniatuur van de olieraffinaderij.
 http://www.curacaomaritime.com

Christoffelpark

IMG_5311

Veel flora en fauna is te vinden in dit grootste nationale park van Curaçao. Er zijn ongeveer acht wandelroutes met de keuze makkelijk of uitdagend wandelen. Je kan er ook een safari beleven of excursies boeken. Met het bezichtigen van Plantage Savonet komt men meer te weten of de geschiedenis en cultuur van het eiland.
http://www.christoffelpark.org

 

En verder zijn er heerlijke stranden, kun je lekker eten, uitgaan, een terrasje pakken, golfen, een boottrip maken naar klein Curacao of gewoon lekker genieten van het mooie weer en de relaxte omgeving.